Jez chléb
Návrat ke kořenům. I tak by se dala nazvat nová koncepce stravování s názvem „Jez chléb, pij kávu“, která pomalu, ale jistě, začíná pronikat mezi české strávníky. Stojí přitom na velmi jednoduchém a prostém základě – výrobě poctivého domácího chleba, který zasytí stejně plnohodnotně jako „klasický“ pokrm a rozhodně více než nezdravé jídlo z fast foodu, kterému dnešní uspěchaná doba tolik nahrává. A k tomu ještě šálek lahodné kávy, jejíž chuť a vůně celý tento kulinářský zážitek ještě více umocní.
Čerstvý domácí chléb, který je denně připravován v pražské Kavárně Muzeum, je možné si vychutnat ve třech základních podobách – jako kmínový, škvarkový a s olivami a sušenými rajčaty. Chleby jsou vyráběny ručně a klasickou metodou, díky tomu nejsou jednotlivé pecny kalibrované, což oceňuje i přední česká dietoložka a specialistka na zdravou výživu paní Pavlína Zdeňková Kroužková. Domácí chléb je navíc doplněn o čerstvé pomazánky, mimo jiné s lučinou a ředkvičkami, uzeným, nakládaným lososem, tuňákem či konfitovaným bůčkem, které jsou rovněž vyráběny z poctivých a nešizených surovin. Pro české labužníky, kteří stále více dbají na kvalitu a původ surovin, jde o ideální kombinaci zdravého a chutného pokrmu, který je tak naprosto ideálním a vhodným doplňkem běžného denního menu či jakékoliv slavnostní události. Zapomeňte na notoricky známé chlebíčky, zakousněte se raději do produktů „Jez chléb“.
K dobrému jídlu také neodmyslitelně patří dobré pití – v tomto případě kvalitní pražená káva. Pokud jste si mysleli, že vrcholem světa kávy je všudypřítomné a anonymní italské espresso, pak vás rádi vyvedeme z omylu. Vždyť existuje spousta mnohem chutnějších, zajímavějších a čerstvějších alternativ. Díky spolupráci s nejlepší českou pražírnou Doubleshot, jež je zároveň jednou z nejvyhlášenějších na světě, si můžete v Kavárně Muzeum pochutnat pouze na výběrech z čerstvých sklizní pocházející přímo od farmářů. Jakou vyšší záruku kvality byste si mohli přát?